-
Priprema10 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Piletinu začiniti biberom i soli.
U dubokoj tavi zagrijati ulje. Dodati piletinu i pržiti 4-5 minuta.
Izvaditi piletinu na tanjir i ostaviti po strani.
U istu tavu dodati luk i paprike. Pržiti nekoliko minuta, dok ne omekšaju.
Dodati brašno i izmiješati.
Zatim dodati pileći temeljac i lovorov list. Izmiješati.
Kada zavri dodati piletinu.
Kuhati na niskoj temperaturi oko 30 minuta ili dok paprikaš ne bude željene gustoće.
Dodati pavlaku, sok od limuna i peršun.
Izmiješati i kuhati još 2-3 minute.
Poslužiti samostalno ili uz rižu.
Pileći paprikaš
Sastojci
Follow The Directions
Piletinu začiniti biberom i soli.
U dubokoj tavi zagrijati ulje. Dodati piletinu i pržiti 4-5 minuta.
Izvaditi piletinu na tanjir i ostaviti po strani.
U istu tavu dodati luk i paprike. Pržiti nekoliko minuta, dok ne omekšaju.
Dodati brašno i izmiješati.
Zatim dodati pileći temeljac i lovorov list. Izmiješati.
Kada zavri dodati piletinu.
Kuhati na niskoj temperaturi oko 30 minuta ili dok paprikaš ne bude željene gustoće.
Dodati pavlaku, sok od limuna i peršun.
Izmiješati i kuhati još 2-3 minute.
Poslužiti samostalno ili uz rižu.